Smarta hem- styr hemmet från mobilen eller surfplattan

Smarta hem gör det möjligt att styra mycket i hemmet via mobilen eller surfplattan. Det blir allt vanligare att all elektronik i hemmet kan styras med hjälp av olika applikationer vart du än befinner dig. Inte bara bekvämt utan gör det möjligt att vara mer energieffektiv.

Samtidigt blir både telefonen och surfplattan viktigare, det är där du styr det mesta i hemmet. Letar du efter bra skydd och tillbehör till mobilen har Themobilestore ett bra utbud. Det finns även tillbehör som gör det lättare att styra hemmet.

Styr belysning och uppvärmning

Att styra belysning och uppvärmning på distans via mobilen är praktiskt och minskar energiförbrukningen. Det går till och med att styra hemmet med hjälp av rösten. För att det ska fungera krävs en mobil som stödjer olika appar och att elektroniken går att koppla upp trådlöst nätverk.

Idag produceras allt från radiatorer till lampor med inbyggda funktioner. Det innebär att kunna se till att rätt belysning är satt även om du är bortrest eller känna dig välkomnad hem. Genom att kunna styra uppvärmning är det möjligt att kunna ha precis rätt temperatur utan att behöva ställa in varje element.

Vill du automatisera det mesta i hemmet?

Att skaffa ett helt automatiserat hem kräver lite mer planering. Även om det blir lättare tack vare att fler enheter blir kompatibla är det bra att försöka ta ett helhetsgrepp från början. Det innebär att du kan välja att integrera det mesta med hjälp av en processor och smarta produkter som du sedan styr via mobilen eller en surfplatta.

Tidigare var det vanligt att det krävdes omfattande kabeldragning i bostaden. Nu är det vanligare att det går att koppla ihop via trådlösa signaler. Det krävs en del programmering för att koppla ihop allt, framför allt om du vill styra med hjälp av flera röster i hushållet.