5 vanliga misstag när man bygger pool

Att bygga en swimming pool är ett stort projekt med många olika arbetsmoment. Tyvärr innebär det också stora risker för att någonting ska gå fel. I den här artikeln ska vi titta på 5 vanliga misstag människor gör när de skaffar egen pool. Det spelar ingen roll om det handlar om en pool ovan mark eller en markpool, misstag uppstår lätt.

1. Att försöka komma undan så billigt som möjligt

Du vill såklart få så mycket valuta för dina pengar som möjligt, det vill alla. Som med allt annat finns det dock en gräns för när priset börjar äta på kvaliteten. En entreprenör kan inte erbjuda dig hur lågt pris som helst utan att välja billigare och mindre stabila material. Sätt en budget och sträva efter att bygga den bästa poolen som går inom den budgeten.

2. Att välja den första byggentreprenören du kan hitta

Det finns en hel del byggföretag att välja bland. En del av dem har flera decenniers erfarenhet, vissa har aldrig byggt en pool. Det finns många människor med skräckhistorier om människor som betalat stora summor pengar för poolbyggen som misslyckats. Du undviker att bli en av dem genom att göra noggrann research på flera poolbyggare. Detsamma gäller när du tittar på poolleverantörer: titta på flera olika alternativ, läs omdömen och jämför. Med gedigen research garanterar du att du får ett bra resultat.

3. Att underskatta storleksbehovet för trädäcket

Många som bygger pool missar faktumet att det förmodligen inte är i den nya poolen som de kommer att spendera den mesta tiden. Chansen är hög att även du, din familj och dina vänner kommer spendera mer tid på trädäcket bredvid poolen. Gör därför inte misstaget att underskatta hur stort trädäcket behöver vara. Räkna med att flera stolar ska kunna få plats, plus eventuell grill, ett bord och så vidare.

4. Poolen byggs för nära eller för långt ifrån huset

I det här avseendet betalar det verkligen av sig att ta hjälp av proffs, det vill säga någon som har god känsla för hur man ordnar en snygg trädgårds-layout. Poolen hamnar lätt för nära huset vilket gör att det känns obekvämt och trångt. Eller också byggs poolen nära tomtgränsen vilket kan se fint ut, men det gör också att det blir svårt att ha uppsikt över den (vilket kan bli ett problem med barn i hushållet). Det går an om det handlar om en ovanmarkspool som kan gå att flytta, men det går ju inte med en markpool.

5. Att installera en trampolin

Det låter förstås som en fantastisk idé att installera en trampolin, men det är det verkligen inte! Dels är trampoliner inte så säkra, de till och med uppmuntrar människor till att våga mer än vad de annars kanske inte skulle. Trampoliner minskar dessutom det användbara området av poolen. Om du installerar en trampolin måste ena halvan av poolen vara djupare. Undersökningar har visat att de som bygger en pool med trampolin tenderar att spendera runt 75% av tiden i poolens grunda ände. I de flesta fall är det betydligt rimligare att bygga en pool där du utnyttjar hela poolens yta.