Fördelar med att bygga ett nyckelfärdigt hus

Har du hört talas om nyckelfärdiga hus? Kanske har du hört ordet tidigare, men inte riktigt vet vad det innebär. Idag väljer allt fler människor att satsa på nyckelfärdiga alternativ när det är dags att köpa hus och orsaken till detta är helt enkelt för att köpprocessen är mycket enklare. Att bygga ett hus från grunden är inte enkelt, och i många fall innebär detta att din tomt kommer att få agera byggarbetsplats under en lång tid.

Skillnaden på att bygga ett hus från grunden och välja ett nyckelfärdigt hus är att det sistnämnda tillverkas i en fabrik. Här tar man fram modulerna där delar av huset levereras och sedan lyfts på plats. Till sin hjälp använder man sig av en kran. När huset är installerat ser man till att dra vatten, installera el och sätta interiören på plats.

Fördelarna med nyckelfärdigt hus

Det finns många fördelar med att välja ett färdigt hus framför andra alternativ och kanske är det just därför som det har blivit så populärt. Till att börja med behöver du inte göra en lika grundlig planering och det innebär att du kommer spara in både tid och pengar. Det är dessutom en billigare och enklare lösning än att bygga ett hus eller villa från grunden, samtidigt som du kan få den bostad som du verkligen vill ha. Här har du möjlighet att själv bestämma hur ”färdigt” huset ska vara. Antingen vill du ha ett hus som är helt och hållet klart och redo att använda, eller så vill du utföra delar av bygget själv.

Andra fördelar är att du får ett fast pris och oavsett hur väderförhållandet ser ut kommer byggprocessen inte att stanna upp. Du har fortfarande möjlighet att välja olika tillval på interiörer och du slipper ha tomten som en byggarbetsplats under en längre tid.

Sätt din personliga prägel på huset

Ett vanligt missförstånd är att man tror att ett nyckelfärdigt hus inte kommer att vara personligt, men så är inte fallet. Även om huset tillverkas i en fabrik kommer du att kunna bestämma hur du vill att det ska se ut. Det innebär bland annat insida och inredning, men även utsida. Om du vill kan du till exempel spegelvända saker och ting, kanske när det kommer till dörrar och fönster. Du har också möjlighet att välja hur stort huset ska vara. När det kommer till storlek kommer du bland annat att kunna välja mellan attefallshus, villor, BRF och fritidshus.

Om du vill spara in på pengarna för slutnotan eller om du vill känna att du har varit mer delaktig i processen kan du utföra mycket saker själv, även när du väljer nyckelfärdiga hus. Några exempel på detta är att bygga köket själv, fixa i ordning badrummet eller välja tapeter och färger till väggar. Observera att du inte får dra nya elledningar eller avloppsrör utan att anlita en professionell hantverkare.

I grund och botten är det alltså enkelheten och det fasta priset som har gjort de nyckelfärdiga husen så uppskattade. Med ett nyckelfärdigt hus kommer det inte ta lång tid innan du har möjlighet att flytta in och påbörja ditt nya liv i ditt nya hus.