Balanserade företagslån ger snabbare tillväxt

Ska du växa organiskt eller med hjälp av investerare? Denna fråga har du förmodligen redan ställt dig om du är entreprenör. Det finns också ett tredje alternativ – sondera marknaden för att hitta ett bra företagslån. Risktagandet är en del av att vara entreprenör. Samtidigt finns det ingen anledning till att ta onödig risk som riskerar att dra dig närmare mot ruinens brant.

Man brukar prata om balanserade företagslån i relation till tillväxt. Vad betyder egentligen detta? Det betyder att man har en plan för varje lånad krona. Det kan exempelvis handla om att anställa fler personer eller att utveckla programvara. Pengarna måste alltid investeras i något som tar företaget framåt. Likviditetsbrist är alla entreprenörers mardröm. 

Det finns faktiskt entreprenörer som har lysande idéer, tills de hamnar i likviditetskris. När detta händer finns det mycket som kan gå snett. Inte sällan slutar det i konkurs. Tyvärr kan man inte alltid planera för alla utgifter även om man har en plan med samtliga pengar i bolaget.

Det finns dock en sak som är ännu svårare att förutspå – företagets intäkter. En klassisk föreställning är att man tror att pengarna kommer rulla in fortare än vad verkligheten tillåter. Detta kan nog samtliga företagare vittna om. Tyvärr tar företaget mycket tid i anspråk och intäkterna kommer nästan alltid att dröja.

Ett bra finansföretag kan hjälpa dig med intäkterna tills ni kan stå på egna ben. De lånade pengarna ska i bästa fall komma med låg ränta samt bra villkor. Det finns faktiskt lånebolag som kan erbjuda detta. Läs lite fler Approva omdöme. I utbyte mot bra villkor vill de att du har en god kredithistorik. 

Tips för att öka tillväxten säkert

  • Det tar tid att öka tillväxten när man inte har stora finansiella muskler. Organisk tillväxt är nämligen alltid svårt att uppnå. Man skulle kunna säga att bollen är tung att få i rullning, men när den väl rullar så kan man verkligen dra nytta av det hårda arbetet.
  • Organisk tillväxt inom alla branscher innebär nästan alltid att produkterna eller tjänsterna säljer sig själva. Det kan exempelvis handla om en produkt vars varumärke sakta men säkert har letat sig in i konsumenternas undermedvetna.
  • Det kan också handla om ett internetföretag som rankar högt i Google. Vägen dit är lång, men när man väl är där behöver man inte betala avgifter. Organisk tillväxt är därför alltid att föredra.
  • Vi har gett några exempel på vart man kan investera lånade pengar. Slutmålet bör dock alltid vara att man tar ett steg närmare att sälja sina tjänster eller produkter utan marknadsföring. Krasst sett borde man därför inte låna pengar till omkostnader i företaget, även om detta kan ta en närmare sitt mål. Man måste hela tiden tänka på intäkterna när man investerar pengar. 

Ta dig en titt på Företagarlånet. Deras webbsida kan ge dig tips och råd. Du kan också jämföra en rad olika långivare. Privatpersoner och företagare bör alltid göra grundliga efterforskningar innan de lånar pengar. De finstilta villkoren är inte alltid stipulerade med ärliga avsikter.

Samtidigt bör du vara medveten om att alla finansiella företag inte har för avsikt att bedriva oseriös verksamhet. Denna bransch har nämligen fått ett dåligt rykte. Det finns gott om finansbolag som har goda villkor och som gärna skapar långsiktiga relationerna med deras kunder.

Just långsiktiga relationer är en viktig faktor. Nästan alla företag vill ha långsiktiga affärsrelationer. Det gäller att man visar god vilja när man tecknar avtal och berättar om sina avsikter. 

Framtidens hjälpmedel

Många företag inom IT-branschen attraherar investerare utan att behöva jobba för det. Nytt kapital för populär app. Problemet är bara att man måste jobba hårt för att ens tjänst ska bli populär, vilket många människor verkar ha missat.

Vissa hjälpmedel är dock ett nödvändigt ont. Snabbare ekonomisk tillväxt med balanserade företagslån. Detta är något vi har pratat om många gånger i denna artikel. Vi vill återigen betona vikten av att lånet ska vara balanserat i relation till vad pengarna går till.

Det finns flera sidor på nätet som pratar om grundläggande fakta i relation till lån. Låt oss därför lista några viktiga lärdomar i en enkel punktlista.

  • Ett lån är inte att betrakta som något negativt. Allt handlar om avsikten med pengarna.
  • Många finansföretag är pålitliga även om de saknar kredibilitet i de större medierna.
  • Bäst vara försiktig och inte bara jämföra lån, men också vem som ska få dem.

Ibland kan man bli förvirrad av alla möjligheter som dagens marknadsekonomi erbjuder. Dessa möjligheter kan bli bördor som hänger kvar under en lång tid framöver. En kalkylerad risk bör kunna rädda dig från de värsta fallgroparna.

Det finns gott om historier om entreprenörer som har misslyckats. Tyvärr så berättas bara dessa historier i korthet. I verkligheten handlar det om alla år som man har strävat efter ett mål. Dessa år skulle enligt många människor vara bortkastade om man inte lyckas med sitt mål. Samtidigt kan man aldrig förringa vikten av att lära sig av sina misstag. Som entreprenör måste man ha egenskapen att lära sig av sina misstag och faktiskt se dem som värdefulla.

Sammanfattningsvis skulle man därför kunna säga att de största hjälpmedlen kommer från en själv. Visst kan man lyssna på andra människor när de berättar om sina misstag. I slutet av dagen brukar man dock behöva uppleva motgången på egen hand för att man ska kunna förstå den på allvar. Vi människor har en tendens av att överskatta vår egen förmåga när vi har fått lite vind i seglen.