Enkla knep som förnyar ditt badrum utan att du behöver renovera

Majoriteten av alla människor vill ha ett snyggt, praktiskt och modernt badrum, men det är inte alla som vill bekosta sig en totalrenovering. En renovering är inte bara kostsam, utan tar oftast lång tid och kräver kunskap och erfarenhet och därför väljer många att avstå. Det betyder dock inte att man måste ha ett badrum som man inte är nöjd med, utan det finns många andra knep att ta till för att fixa gammalt till nytt.

Om du inte vill förändra kakel eller golv, flytta badkar och dra ny el, kan du istället satsa på snygg och bra inredning. Att inreda ditt badrum är det absolut bästa sättet för att skapa stor förändring med små medel. Ett vanligt missförstånd är att man måste köpa mycket stora möblemang för dyra pengar för att det ska bli någon skillnad, men så är inte fallet. Här nedan kommer du att få läsa om några riktigt bra knep som du kan använda dig av och som kommer att ge dig dina drömmars badrum på ett litet kick. Det bästa är att tipsen inte bara är kostnadseffektiva, utan att de även är enkla att utföra på egen hand.

Bästa inredningstipsen för badrummet

Diskreta förvaringsmöjligheter – Alla badrum är i behov av bra förvaring, men det är inte alltid kul att låta saker och ting bli en del av inredningen. Har man mycket saker som ska förvaras kan intrycket av badrummet lätt kännas stökigt och rörigt. Här rekommenderar vi att du satsar på vägghängda skåp eller hyllor. Genom att arbeta på höjden frigör du dessutom mycket golvyta.

Gröna växter – Det finns få saker som piggar upp ett badrum lika mycket som ett par gröna växter. Det finns mängder med olika alternativ att välja mellan och vill du inte använda dig av äkta, går det minst lika bra med konstgjorda alternativ. Fördelen med det sistnämnda är att de aldrig dör.

Dekorplast – Har du tröttnat på kaklet i badrummet, men vill undvika att riva ner hela och sätta nytt? Då kan du använda dig av dekorplast istället. Med denna plast kan du förändra färg på nästan precis vad som helst och den är både vattentät och sitter ordentligt på alla plana ytor. Plasten finns även med mönster som efterliknar material, t.ex. trä, sten, marmor och tegel.

Satsa på speglar – Har du ett badrum som är mindre i storlek? Då vill du troligtvis ha tips på hur du kan få det att kännas större. Sanningen är att alla badrum kan dra nytta av tipsen att använda sig av fler speglar. Speglar skapar en reflektion som i sin tur får rummet att se och kännas mycket rymligare. Välj gärna flera olika storlekar och modeller för ett mer personligt intryck.

Vägghängda möbler – Om du inte vill renovera fullt ut, men ändå kan tänka dig att byta ut en del av inredningen, kan vi rekommendera vägghängda möbler. Genom att lyfta möblerna från golvet skapar du illusionen av att rummet är större och det kommer dessutom att bli enklare att städa när golvet är fritt. Det finns både vägghängda toaletter såväl som vägghängda skåp och handfat.